De Escapardenne - Mijn wandelingen


© 2013 - 2018
Ga naar de inhoud

De Escapardenne

Andere wandelingen
De Escapardenne - 104 km wandelen in 5 dagen
Deze wandeling maakt deel uit van een programma van maatregelen om het erfgoed en de ontdekking van de Ardennen in België en Luxemburg te laten ontdekken. Gefinancierd door de Europese Unie , het Waalse Gewest en de Luxemburgse staat , begon dit grensoverschrijdende project in mei 2009 en eindigde in het najaar van 2012. Het heeft een grote grensoverschrijdende discovery trail, de Escapardenne, 104 km gemarkeerde wandelwegen in beide richtingen, evenals zes lussen van verschillende lengtes.

De lange reis van de Rijn naar de Maas en zes lussen brengen u op voetpaden grenzend aan de valleien met brede paden. Dit project voldoet aan de wandelaar op zoek naar ontdekking. Ook bij het oversteken van de Ardennen van België naar Luxemburg of omgekeerd is het genieten in de bossen, velden en dorpen. Daar gaat de wandelaar op zoek gaan naar erfgoed, natuur, cultuur en landschap.

Te verkrijgen info voor wandelaars: kaarten en gids (beschikbaar in de VVV , de VVV-kantoren, het Huis van de route GTA, het natuurpark van de Twee Ourthes en Hëllef fir d'Natur Foundation). Mogelijkheden om een  picknick te nuttigen of eens uit te blazen langsheen de route op banken, tafels beschut , panelen op verschillende punten met informatie langs de route.

De Escapardenne Eislek Trail of 104 km is verdeeld in vijf fasen. Ikzelf deed de Escapardenne op eigen houtje en stippelde alles zelf uit. Je kan deze Escapardenne ook georganiseerd maken en daar kijk je best eens op: http://www.trekkings.be/escapardenne.htmTerug naar de inhoud